Et plugin som går igen og igen på alle mine WordPress hjemmesider, er Yoasts WordPress SEO plugin.
Hvorfor det?
Fordi det ifølge mig – og mange andre – simpelthen bare er det bedste SEO plugin til WordPress. Der er bare langt flere muligheder med dette plugin ift. fx All in One SEO Pack. Og derfor anbefaler jeg altid, at man bruger dette plugin på sin hjemmeside.
Men de mange muligheder kan måske også være en barriere for mange nybegyndere. Derfor har jeg valgt at skrive denne ultimative guide, som vil komme rundt om alle mulighederne med Yoasts plugin. For det er faktisk ikke så kompliceret at opsætte. Så gør dig selv (og din hjemmeside) den tjeneste at gå denne guide igennem og få det implementeret på din hjemmeside.
Der vil være en lille beskrivelse af de forskellige muligheder og derefter mine anbefalinger. Det skal lige siges, at der ikke er noget endeligt svar på hvad man skal checke og ikke checke. Så nedenstående er blot mine råd, og derfor kan andre sagtens være uenige.
Guiden er blevet meget lang, så hvis du ikke gider at læse hele guiden, har jeg lavet et slideshow herunder der er væsentlig hurtigere at gennemgå.
God fornøjelse.
Installer WordPress SEO by Yoast
Det første du skal gøre er naturligvis at installere plugin’et via Plugins > Tilføj nyt > Søg efter “WordPress SEO” > Installer nu.
Herefter skal du blot aktiver det.
Der vil herefter ude i dit venstre side panel dukke et nyt panel op der hedder SEO, og som har forskellige underkategorier (bl.a. Kontrolpanel, Titles & Metas mv.) – se nedenstående billede.
Alle disse underkategorier vil vi gå igennem (lige med undtagelse af Udvidelser, som blot er en kategori, hvor du kan købe Yoasts udvidelser). Er der derfor nogle punkter, som du føler, at du allerede har styr på; så spring dem over og gå videre. Der vil i starten være mange af de basale ting, som den lidt mere erfarende WordPress bruger vil have styr på. Så spring det over, og gå ned til det lidt mere avanceret.
Generel
Ved Generel er der følgende faner:
Generel
I kontrolpanelet ved Generel har du mulighed for at få en rundvisning, hvis du føler behov for det. Derudover kan du også se de seneste ændringer eller gendanne til standardindstillingerne.
Dine informationer
Google vil ofte vise dit navn i slutningen af dine title tags i søgeresultaterne, hvis der er plads til det. Hvis du gerne vil have at Google viser et andet navn, så kan du skrive det her. Hvis du ikke vil ændre det til et andet navn, skal du bare lade feltet stå tomt her.
Ved Firma eller navn har du mulighed for tilføje information til Googles Knowledge Graph. Afhængig om din hjemmeside er for et firma eller blot er for dig som person, skal du enten vælge Firma eller navn. Herefter udfylder du de krævede felter.
Det skal dog siges, at selvom du tilføjer disse information er det langt fra sikkert, at det bliver vist i Googles søgeresultat.
Webmasterværktøj
Ved webmasterværktøj har du mulighed for at verificere dine Webmastertool(s). Jeg bruger selv flittigt Google Search Console og kan kun anbefale andre at bruge det. Jeg bruger ikke selv Bings Webmasterværktøj, Alexa, Pinterest eller Yandex Webmaster Tool, men gør du det, kan du også verificere dem ved at tilføje din meta kode i feltet.
Sikkerhed
Her har du mulighed for at forhindre at brugere med rollen forfatter eller bidragyder har adgang til de lidt mere avancerede SEO dele, som fx redirect, deindeksere siderne mv. Om du skal checke den kommer an på, om du stoler på dine brugere med rollen forfatter/bidragyder. Jeg har selv den checket, da evt. gæstebloggere ikke har behov for at kunne redigere disse indstillinger.
Titler & Meta
Så kommer vi til det lidt mere spændende, som reelt set har en indflydelse på din hjemmesides On-Page SEO. Ved Titler & Meta er det følgende faner:
Generel
Ved generel har du mulighed for at gennemtvinge omskrivning af titler. Denne indstilling skal bruges, hvis dine title tags ikke ændres, når du har ændrer dem inde dine sider/indlægs Meta box. Er du i tvivl om de gør det, så bare check den for en sikkerhedsskyld. Det sker der ikke noget ved.
Under gennemtvingen har du mulighed for at ændre din titel-separator, hvis du fx bruger dit websteds navn i slutningen af dine title tags. Fx vil titel-separatoren ved title tag’et: “Blog om affiliate, SEO & WordPress” være “•”.
Forside
Om du skal bruge dette, kommer an på din indstilling inde under Indstillinger > Læsning. Har du ved “Forside viser” sat den til “Dine seneste indlæg” skal du her under Forside skrive dit title tag og meta description, og så vil det se således ud.
Har du sat “Forside viser” til “En statisk side (vælg nedenfor)” og sat en side som forside – så skal du ikke her skrive din forsides title tag og meta description, men derimod på denne gældende sides Meta Box. Så vil fanen Forside se ud som på nedenstående billede.
Ved du ikke hvad Meta Box er, så tryk på linket “editing the front page itself »”. Så kan du nederst på siden under WordPress SEO Meta Box redigere dit title tag og meta description (du kan her læse mere om: WordPress SEO Meta Box).
Indholdstyper
Under Indholdstyper kan du ændre SEO parametrene for dine indlæg, sider, medier og evt. andre speciel sider som fx Portfolio mv. (kommer an på dit tema).
Indlæg
Ved indlæg har du mulighed for at oprette tags, så der fx automatisk laves et title tag ud fra indlæggets overskrift. Dvs. har du en artikel der hedder “Mine 5 bedste opskrifter til risengrød”, så vil dit title tag ligeså blive “Mine 5 bedste opskrifter til risengrød”, hvilket er en udmærket løsning i mange af tilfældene. For at gøre det, skal du skrive %%title%% ud for Titel skabelon. Du kan selvfølgelig altid overskrive title tag’et via WordPress SEO Meta Box, når du er inde og redigere det pågældende indlæg (mere om dette i afsnittet om “WordPress SEO Meta Box”).
Feltet ud for Skabelon til meta beskrivelse skal være tom, da jeg anbefaler at du skriver en unik meta description til hver af dine indlæg, og her kan du ikke rigtig bruge nogle tags, som automatisk kan lave en ordentlig meta description.
Du har derudover mulighed for at deindeksere dine indlæg, vise dato i snippet preview og skjule WordPress SEO Meta box. Du skal absolut ikke deindeksere dine indlæg. Om du vil aktivere “Vis dato i snippet preview” er en smagsag (det har ingen betydning for din SEO, da det bare gør, at datoen vil blive vist i snippet preview i WordPress SEO Meta box). Og det siger sig selv, at du ikke skal skjule WordPress SEO Meta box, da du jo bl.a. skal bruge det til at lave din meta description mv.
Sider
Det helt samme er gældende for sider.
Medier
Ved Medier anbefaler jeg, at du deindeksere dem. Og bare rolig, det er ikke dine billeder du deindekserer her. For ved de fleste WordPress temaer bliver billeder (og andre filer gemt under Medier) gemt i databasen som et indlæg, og dette betyder, at de har deres egen webadresse og skaber massiv duplikeret indhold. Derfor skal disse indlæg ikke indekseres.
Du kan også løse det ved at lave redirect hen til det indlæg, som den er vedhæftet til. Hvordan du gør det, kan du læse under Permanente links.
Taksonomier
Ved Taksonomier har du mulighed for at ændre SEO parametre for dine kategorier og tags.
Kategori
Ved kategori vil jeg anbefale at lave en lille ændring. Du skal skifte %%title%% ud med %%category%% ud for Titel skabelon. Så vil den automatisk bruge titlen på dine kategorier som title tag. Og jeg anbefaler ikke at du deindekserer den, men kun hvis du søgemaskineoptimerer din kategori sider. Hvordan du gør det, kan du læse her: Søgemaskineoptimering af kategorier. Gør du ikke det, skal du deindeksere dem, for ellers kan det skabe duplikeret indhold.
Tags
Bruger du tags, hvilket jeg ikke anbefaler, skal du deindeksere dem, da de virkelig kan skabe duplikeret indhold. Bruger du tags, så brug også tagget %%tag%% ud for Titel skabelon. Det gør, at den bruger navnet på tagget som title tag og det vil se lidt pænere ud for dine brugere, når de er på din tags side.
Andet (fx Portfolio categories mv.)
Har du andre speciel sider, som fx Portfolio categories o. lign., så husk også at deindeksere dem.
Arkiver
Ved Arkiver kan du ændre SEO-parameterene for dine forfatter- og dato arkiv.
Forfatter arkiv
Hvordan du skal sætte parametrene ved forfatter arkiv kommer an på, om du kun er én forfatter eller flere. Er der nemlig kun én forfatter på din side, vil et forfatter arkiv være nytteløst, da forfatter arkivet bare vil være den helt samme side som din blog side. Er det gældende, skal du sætte et kryds ud for “Deaktiver forfatterarkiverne”, så plugin’et laver en 301 redirect til din forside.
Men er i så mange forfattere, at det giver god mening at have forfatterarkiver, så skal du skrive %%name%% som tag ud for Titel skabelon. Og du skal ikke deindeksere den, men igen kun hvis du søgemaskineoptimerer dine forfattere arkiver, hvilket du også kan læse om her: Søgemaskineoptimering af forfatterarkiv. Gør du ikke det, skal du deindeksere dem; igen fordi, at de så vil kunne skabe duplikeret indhold..
Dato arkiver
Du skal også deindeksere dine dato arkiver, da de også vil kunne skabe rigtig meget duplikeret indhold, og du kan bruge dette tag ved Titel skabelon: %%date%%. Du kan også bare vælge helt at deaktivere dem.
Specielsider
Her kan du bestemme title tag for søgesider og 404 sider. Dette er sider som ikke bliver indekseret, og derfor ikke ses i SERP; så at tilføje en tekst her er kun for at gøre det pænere for dine besøgende, hvis de skulle kigge op på dit title tag, når de er inde på den givne side. Jeg har personligt skrevet:
Søge sider: Søgeresultater for %%searchphrase%%
404 sider: Siden kunne ikke findes
Andet
- Noindex subpages of archives. Dette gør, at den vil deindeksere /side2/, /side3/ osv. på din blog side. Dette skal du checke, da dette vil kunne skabe duplikeret indhold og duplikeret title tag, og fjerne fokus fra bloggens hovedside.
- Use meta keywords tag. Dette giver mulighed for at tilføje meta keywords til dine indlæg, sider mv. Dette skal du ikke checke. Google og mange andre søgemaskiner bruger ikke længere Meta Keywords, og derfor er det fuldstændigt nytteløst at bruge disse, hvorfor du heller ikke skal bruge det.
- Add noodp meta robots tag sitewide & Add noydir meta robots tag sitewide. Hvis din hjemmeside er listet i DMOZ eller Yahoo linkkatalog, så kan søgemaskinerne godt finde på at bruge beskrivelsen fra disse kataloger som din meta description. Ved at checke dette vil du undgå, at de ikke bruger den beskrivelse. Står din hjemmeside listet i disse kataloger, vil jeg anbefale dig at checke felterne. Er de ikke, skal du ikke checke dem.
Social
Der er rigtig mange der springer dette punkt over, og det er desværre rigtig synd – for det er altså ret vigtigt. Gør dig selv en tjeneste, og brug lige lidt tid på det her.
Her har du nemlig mulighed for at tilføje Facebook Open Graph og Twitter Card meta data til din hjemmeside, så du kan bestemme hvilken tekst og billede der skal vises, når der er nogle som deler din hjemmeside på enten Facebook eller Twitter.
Er der nogle som deler min hjemmeside Billigste-Internet.dk på Facebook, vil det se ud som på nedenstående billede, hvis jeg ikke har tilføjet noget under “Facebook”.
Som du kan se, er der ikke et billede ved siden af overskriften og beskrivelsen. Men det er muligt at tilføje et billede, så delingerne af hjemmesiden bliver mere i øjnefaldende. Det første du skal gøre er at checke feltet “Add Open Graph meta data”. Herefter skal du trykke på Add Facebook Admin, hvor du bare skal følge de krævede trin. Når du har gjort det, skulle du gerne have to felter der hhv. hedder “Facebook Page URL” og “Billed URL”.
I feltet “Facebook Page URL” tilføjer du URL adressen til din Facebook side. Mens du i “Billed URL” tilføjer URL adressen til det billede, som du vil have bliver vist, når nogen deler din hjemmeside på Facebook (størrelsen på billedet skal være 200×200 px).
Udover Facebook Open Graph, kan du også tilføje Twitter Meta Card til din hjemmeside. Ved at have det tilføjet til din hjemmeside, kan du bl.a. få vist produkter med pris, farve mv., resume af indlæg (se nedenstående billede hvor du kan se, at der er et resume og et thumbnail af det indlæg, som Jon Cooper har delt – mit indlæg har ikke noget thumbnail, derfor er der taget et tilfældigt billede fra indlægget, i mit eksempel et billede af Kim Langholz, som deltager i indlægget) og meget andet, når der er nogle der deler din side på Twitter.
Good post in Danish, use browser to translate bit.ly/11sHwZtLink Building for Affiliate Websites by @jonathanlindahl
— Jon Cooper (@PointBlankSEO) 21. apr. 2013
Vha. Yoast’s plugin er det ikke så svært at opsætte. Det først du skal gøre er at checke “Add Twitter card meta data”. Herefter skal du validere dit Twitter meta card her ved at følge de angivne trin.
Når det er gjort og du er blevet accepteret, så tilføjer du ud for Site Twitter Username dit Twitter brugernavn (uden @).
Herefter skal du gå ind under Brugere > Din profil. Her er der kommet et nyt felt under Kontaktinformationer, som hedder Twitter brugernavn (uden @). Her skal du igen skrive dit brugernavn.
Og til sidst vælger du den card type (fx produkter, summary osv.), som skal vises når nogen deler dit indhold på Twitter.
Google+
Ved Google+ skal du lade “Add Google+ specific post meta data (excluding author metadata)” være unchecked. Du har også mulighed for at tilføje publisher tag’et (hvis du har en Google+ side for din hjemmeside). Det første du skal er at indsætte URL adressen ud for “Google Publisher Side”.
Dernæst skal du tilføje et link fra din Google+ side til din hjemmeside. Gå først ind i din Google+ side og herefter “Om”, og til sidst ind under “Links”. Her tilføjer du URL-adressen til din hjemmeside ud for “Website”, jf. nedenstående billede.
Så skulle Publisher tag’et gerne være opsat. Du kan prøve at teste, om du har opsat det korrekt via Googles Structured Data tool.
XML Sitemap
Ved XML Sitemap har du mulighed for at lave et XML sitemap over din hjemmeside. Der er stor uenighed om hvorvidt det er en god ide at bruge XML sitemap eller ej. Min holdning er, at du kun skal bruge XML sitemap, hvis og kun hvis du er 100% sikker på, at hele dit site kan crawles uden brug af det (dvs. din interne linkstruktur fungerer optimalt). For problemet med XML sitemap er, at alle dine URL’s bliver indekseret ved brug af det, lige meget om der er et intern eller indgående links til dem. Disse sider kalder man for “Orphan pages”, og de ranker rigtig dårligt. Og derfor vil du ikke blive opmærksom på, at der er noget galt med din interne link struktur.
Så brug det kun, hvis du er sikker på, at dine interne linkstruktur fungerer optimalt og hele dit site kan crawles uden et XML sitemap. Du aktiverer det inde under “SEO” > “XML Sitemap” (og kan her ekskludere de post types/taxonomies, som ikke skal være med i dit sitemap). Desuden skal du også bruge XML sitemap, hvis du bruger Yoast’s extension Video SEO for WordPress.
Bruger du XML sitemap, så er det en god ide også at tilføje det i Google Webmaster Tool.
Avanceret
Under Avanceret er der tre følgende faner:
Brødkrummer
Ved Brødkrummer har du mulighed for at tilføje brødkrummer til din hjemmeside, og det er kun noget jeg kan anbefale dig at gøre. Dette hjælper søgemaskinerne (ja, faktisk også brugerne) til at forstå, hvilket niveau som de befinder sig på, og giver derved en bedre forståelse af din hjemmesides hierarki. Du kan se denne artikels brødkrumme i nedenstående billede.
Inde under SEO > Interne links kan du indstille nogle indstillinger for dine brødkrummer. Du kan på nedenstående billede se, hvordan jeg har opsat det. Du kan redigere det efter dine ønsker.
For at få vist din brødkrumme på dine sider, skal du indsætte følgende kode i dit tema.
<?php if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) { yoast_breadcrumb('<p id="breadcrumbs">','</p>'); } ?>
Det kan godt være lidt avanceret at indsætte koden, og kan du derfor ikke helt finde ud af det, så prøv at få én fra fx UpWork el. Elance til det. Du vil kunne få én til at opsætte det for ca. $5-10. Ellers kan du prøve at se nedenstående video, hvor jeg viser hvordan du indsætter det.
Permanente links
Her kan du indstille nogle indstillinger for dine permalinks. Der er hhv.
- Strip the category ..Ved at checke dette, kan du fjerne /category/ fra din kategoriers URL adresse. Det har ikke rigtig nogen betydning mht. SEO, men det kan gøre det mere overskueligt for dine brugere. Vær opmærksom på, at dette kan skabe nogen problemer med dit site.
- Redirect attachments .. Denne er interessant. Som tidligere skrevet skaber billeder (og andre filer) der er vedhæftet til et indlæg, deres egen webadresse. Dette er der ingen grund til, og derfor kan det være en rigtig god ide at checke denne. Så vil den redirecte disse webadresse til det indlæg, som den er vedhæftet til.
- Fjern stopord fra korttitler. Denne indstilling virker kun, hvis du ikke har et engelsk site. Så bare lad den være uchecket.
- Fjern ?replycom variablerne. Ved de fleste temaer er der et svar links ved kommentarerne. Der er dog det problem ved disse svar links, at søgemaskinerne følger dem og evt. indeksere dem. Det kan man enten løs ved at tilføje noindex og nofollow til dem (se hvordan du gør det her). Du kan dog også i stedet løse det ved at checke denne, for så fjerner du fuldstændig ?replycom variablen.
- Enforce a trailing slash .. Har du .html i slutningen af din URL, så check denne. Har du ikke, så check den ikke.
- Redirect ugly .. Lad være med at checke denne.
Ryd <head>
Der er en lille teori om, at Google foretrækker en “clean head”. Ved at checke disse, vil du fjerne links fra din header og gøre din header mere ‘clean’. De fleste hjemmesider gør ikke brug RSD (ved du ikke om du gør; så gør du det højst sandsynlig ikke), og den vil du kunne checke. Bruger du ikke et tredjeparts program som Windows Live Writer, kan du også “Hide WLW Manifest Links”. Bruger du heller ikke “Hent kortlink” funktionen oppe ved siden af URL’en, kan du også checke “Hide Shortlink for posts”. Så for de fleste brugere, vil du kunne checke de 3 øverste.
Dog vil jeg ikke anbefale, at du afkrydser RSS Links, da bl.a. visse plugins skal bruge dette link. Så vil du gøre din header mere ren, er det kun de tre øverste du skal have checket.
Du kan se på nedenstående billede, hvorledes jeg har checket dem.
RSS
Denne sektion er ret vigtig og bliver ofte undervurderet. Dette gør det muligt for dig at indsætte et link ved dit RSS Feed, så når spammer scraber din hjemmeside og evt. udgiver det på andre hjemmesider, vil der være et link til den oprindelige kilde (altså din hjemmeside). Dette hjælper søgemaskinerne til at bestemme den originale kilde til artiklen, og kan derfor forhindre duplicate content.
Som normalt står der følgende “The post %%POSTLINK%% appeared first on %%BLOGLINK%%.” efter dit RSS Feed, men jeg plejer i stedet at indsætte det i starten og redigere det til “Dette indlæg blev oprindeligt skrevet her %%POSTLINK%%.”. Tagget %%POSTLINK%% vil lave et link til artiklen.
Du skal være opmærksom på, at det ofte kan være lav-kvalitets link man får, og derfor har jeg fjernet %%BLOGLINK%% og blot indsat et link til indlægget (%%POSTLINK%%). Så jeg ikke får lav-kvalitets link til min forside. Du kan selvfølgelig redigere det efter dine ønsker, og der findes også andre tags, som du kan bruge.
Vigtigt: Bruger du tjenester som fx Bloglovin.com og lignende, vil jeg anbefale at skrive teksten i det nederste felt, så teksten “Dette indlæg blev ..” ikke dukker op som det første på Bloglovin.com.
Udvidelser
Ved Udvidelser har du mulighed for installere yderligere plugins, så du bl.a. kan ændre din robots.txt, .htaccess, importere eller eksportere fra andre SEO plugins eller hvis du hurtig vil title tags eller meta description på mange indlæg/sider. I denne guide vil jeg ikke komme yderligere ind på disse udvidelser.
WordPress SEO Meta Box
Nu har vi fået opsat alle de ovenstående indstillinger, men vi har slet ikke dækket alle indstillingerne ved plugin’et. Nu er vi kommet til, hvordan du bruger plugin’et på dine sider og indlæg. Vi skal lige starte med at se, om du har aktiveret det på dine forskellige sider og indlæg. Gå ind på et vilkårligt indlæg/side og start med at trykke på Skærmindstillinger oppe i højre hjørne og check WordPress SEO af Yoast.
Herefter skal Meta Box’en gerne være tilgængelig under dine indlæg og sider, og se ud ligesom på nedenstående billede.
Her er der 4 punkter, hhv. Generel, Side Analyse, Avanceret og Social, hvor vi vil starte med at gennemgå Generel.
Generel
Ved generel er der følgende fire punkter.
- Snippet Preview. Ved Snippet Previews har du mulighed for at se, hvordan din side/indlæg vil se ud i Google og de andre søgemaskiner.
- Fokus Nøgleord. Her kan du skrive det/flere nøgleord, som din side/indlæg skal ranke på. Dette nøgleord er ikke en anden “version” af Meta Keywords eller noget som søgemaskinerne kan se; dette nøgleord bruges kun til at lave analyse af, om du har optimeret din side godt/dårligt ift. nøgleordet. På ovenstående billede kan du se, at jeg har valgt nøgleordet “WordPress SEO” for denne artikel, og yderligere kan du se, hvor mange gange det står skrevet på forskellige dele i artiklen, fx overskrift, meta title mv.
- SEO Titel. Her kan du skrive din side/indlægs SEO Titel (også kaldt title tag). Vil du læse lidt mere om, hvad title tag er og hvordan du skriver en god én, kan du læse mere her: Title tag.
- Meta beskrivelse. Her kan du skrive din side/indlægs Meta Description. Du kan her læse mere om hvad det er, og hvordan du skriver en god Meta Description.
Side Analyse
Når du har udfyldt dit “Fokus Nøgleord” og gemt din side/indlæg, vil du ved “Side Analyse” kunne se en analyse af, hvor godt dit indhold er optimeret.
Som du kan se, er analysen ret omfattende. Men jeg anbefaler, at du ikke går alt for meget op i den og følger den helt “blind”. Forstået på den måde, at det ikke er søgemaskinerne som du skal skrive til, men derimod brugerne. Anbefaler “Side Analysen” dig derfor fx til at rykke dit nøgleord hen til første ord i din SEO titel, men det ikke giver mening for dine brugere, så lad være med at gøre det.
Derfor skal du ikke ændre noget, som ikke vil give mening (eller mindre) mening for brugeren, selvom “Side Analysen” anbefaler det. Hav dog bare dens punkter i baghovedet når du skriver, som en slags retningslinjer.
Avanceret
Her kan du – som navnet antyder – vælge de lidt mere avancerede SEO indstillinger for dine indlæg/sider.
Du kan indstille følgende
- Meta Robots Index. Her kan du vælge om den pågældende side/indlæg skal deindeksere. For (stort set) alle dine indlæg og sider, skal du ikke bruge dette; men der kan dog være undtagelser.
- Meta Robots Follow. Her kan du bestemme om linkene på din side/indlæg skal være DoFollow eller Nofollow.
- Meta Robots Avanceret. Her er det fire tags, som du nok ikke kommer til at bruge. Men der kommer alligevel en forklaring på dem her. NO ODP forhindrer, at teksten fra DMOZ bliver brugt i SERP. NO YDIR forhindrer, at teksten fra Yahoo! Directory bliver vist i SERP. Ingen arkiv forhindrer, at Cached linket bliver vist i SERP. No Snippet forhindrer, at Snippet bliver vist i SERP.
- Brødkrummetitel. Her har du mulighed for at skrive en brødkrummetitel til din side/indlæg, hvis du ønsker en anden end den der bliver vist.
- Inkluder i Sitemap. Her kan du bestemme om siden/indlægget skal inkluderes i dit HTML sitemap.
- Canonical URL. Her har du mulighed for at ‘pege’ siden/indlægget til den primære URL. Læs her mere om Canonicalization.
- 301 redirect. Brug dette til at lave en 301 redirect til en anden side/indlæg.
Social
Her har du mulighed for at ændre den beskrivelse som der bliver vist, hvis siden/indlægget bliver delt i Facebook og Google+. Der kan visse gange, hvor du måske vil have en beskrivelse der er mere målrettet din brugere på Facebook/Google+ end den der bliver vist i SERP. Og du kan også tilføje det billede der skal vises, når indlægget bliver delt på Facebook.
Det var alt
Du kom igennem guiden; godt gået! Det var alt for denne gang. Følger du disse råd, vil din WordPress hjemmeside være godt optimeret for søgemaskinerne, og du vil have en god fornemmelse af, hvordan du optimerer dine sider og indlæg vha. WordPress Meta Box. Vil du gerne rundt om andre On-Page SEO ting, kan det selvfølgelig anbefales også at læse min On-Page SEO Guide.
Har du nogen andre tips omkring dette plugin, andre On-Page SEO tips eller nogle spørgsmål? Så lad mig høre dem nede i kommentarfeltet.
Fremragende guide, Jonathan. Rigtig godt arbejde!
Mange tak for det, Casper :-)
Det er jeg glad for at høre.
Det har du lagt et imponerende stykke arbejde i – og det er et meget referenceværdigt stykke indhold.
Flot arbejde!
Mange tak for det, Halfdan.
Det glæder mig meget at høre!
Hej Jonathan.
Som de andre skriver, et dette indlæg – akkurat som dine andre – anbefalelsesværdigt. Godt arbejde!
Tak for det, Kasper!
Det glæder mig at høre :-)
Virkelig et fedt indlæg!
Jeg troede egentligt at jeg kunne finde ud af de fleste funktioner i WordPress SEO by Yoast – men det kunne jeg ikke. Dette indlæg er bookmarket, så jeg kan tage det frem næste gang jeg skal sætte plugin’et op. Tak! :-).
Tak for det & det glæder mig at høre, Casper! :-)
Ja, det plugin har virkelig mange ‘lækkerier’, som man ikke umiddelbart kender ved mindre man dykker lidt ned i det.
Super fedt indlæg. Det er nu fast reference når jeg sætter Yoast op fremover. Tak!
Mange tak for det, Mark!
Det glæder mig meget at høre :-)
Rigtig grundigt og godt skrevet.
Et lille tip:
Brug RSS page plugin, så ikke kun posts men også sider inkluderes i rss feed.
Mange tak for det, Jonas :-)
Og tak for tilføjelsen.
Hold da op for en god guide! Stort cadeau for et veludført stykke arbejde, og tusind tak for de gode råd :-)!
Very much appreciated, og den får også lige en deler.
-Mads
Mange tak for det, Mads!
Det sætter meget stor pris på :-)
SEO made easy :-)
Der faldt et par brikker på plads for mig. Super indlæg, fortalt så de fleste kan være med.
Jeg brugte tidligere All in one SEO, men jeg har skiftet til Yoast nu, og jeg er i gang med at tilrette mine sites efter din guide.
Håber du opdaterer guiden efterhånden for plugin’et opdateres.
Det glæder mig meget at høre, at du kunne bruge guiden, Stig :-)
Det er sjovt du siger det – for er netop i gang med en opdatering af indlægget, især med de nye features der er kommet mht. WordPress SEO Premium 1.0.
Hej Jonathan,
Kanon god guide!
Har sendt et link din vej ;)
De bedste hilsner
Aris Kuckovic
Hej Aris
Tusind tak! :-)
Det glæder mig helt vildt, at du kan lide indlægget og har linket til det – mange tak & forsat rigtig dejlig dag.
// Jonathan
Hej
Fin guide.
Tilføjelse af author for google + synes jeg kunne være beskrevet bedre. Jeg var i tvivl om hvilken side jeg skulle indsætte.
https://plus.google.com/108606044889529473779/posts
Kan du hjælpe med det?
Hvilke to links skal jeg bruge eller er det nok med et?
Hej Leffe,
Tak for din kommentar. Er i gang med at lave en opdatering af indlægget, så fedt, at du nævner dette – dette vil dermed gøres mere klart i opdateringen.
Ja, det er lige præcis https://plus.google.com/108606044889529473779/posts du skal bruge. Dog er dette ikke længere den helt rigtige måde at gøre det på. Dette vil fremgå både i opdateringen af dette indlæg og min SEO guide: https://www.jonathanlindahl.dk/on-page-seo/. Så jeg vil anbefale dig at tilmelde dig mit nyhedsbrev (kan du gøre ude i sidebaren øverst til højre). Så vil du modtage et e-mail, når opdateringen udkommer af en af disse indlæg. Men indtil da, vil jeg bare anbefale dig at bruge metoden i dette indlæg, da metoden stadig virker, men ikke er den helt rigtige måde at gøre det på :-)
Hej
Tak for god guide..
Måtte desværre af installere yoast da mine interne links ikke fungerede med yoast..
Har du en god forklaring hvad problemet kan være…
Benytter nu et andet SEO og der virker mine interne links fint..
Har den sidste nye word opdatering..
Hilsen James
Hej James
Mange gange tak. Det lyder meget underligt mht. problemerne med dine interne links – det er ikke noget jeg har hørt før. Du skal være velkommen til at sende en mail til mig (https://www.jonathanlindahl.dk/kontakt/), så vil jeg godt lige kunne kigge på det (helt gratis, naturligvis).
Hej Jonathan
Fin guide tak for det!
Desværre når jeg skriver en title til en post så overskrider den ikke Site Titie – hver title slutter altid på min ‘Site Title’ under Generel -> Settings. Er der noget at gøre ved dette, måske noget i koden der kan løse problemet?
Hej Joseph
Mange tak! :-)
Hvis du sletter teksten ud for “Site Title” i Generel > Settings, så der ikke står noget tekst i feltet, så burde dine title tag ikke slutte med teksten i “Site Title”. Håber det er det du mener, og hvis ikke, så skriv endelig igen.
Hej igen,
Tak for hurtigt svar!
Det hjalp selvfølgelig men så er der blot ingen titie til forsiden – og der kommer heller ikke noget frem hvis jeg ændrer det i selve ‘Forside’ siden.
Det er ærgerligt, men må lige give det lidt tid ellers må jeg skifte tilbage til AIO SEO :-)
Okay, det lyder underligt.
Prøv at gå ind under SEO > Titles & Meta, og sæt hak ud for “Gennemtving omskrivning af titler ..”. Ellers så kontakt mig evt. via kontakt siden på denne blog, så skal jeg nok lige kigge på det – helt gratis, naturligvis :-)
Jeg fandt ud af, ellers tusind tak for hjælpen!
Hej Jonathan
Tak for dit mail angående yoast. Jeg har nu prøvet yoast og ser nu ud til mine interne links virker.. Der var enkelte som ikke virkede men var overkommeligt at fikse..
Er lidt i tvivl om hvorvidt jeg skal lade yoast tillade indexering af tags og kategori.. Handler vel om hvad type website man har og hvad budskabet er.
Endnu en gang tak
Hilsen James
Hej James,
Som skrevet i artiklen, vil jeg som udgangspunkt ikke anbefale at indeksere kategori arkiv og ISÆR (meget vigtigt!) ikke tags, da det kan skabe duplicate content, uafhængigt af om hvilket type site det er og hvad budskabet er. Dog kan du godt lade dem indeksere, hvis du optimerer dem – hvilket du kan læse mere om her: http://www.antphilosophy.com/avanceret-on-page-seo/#kategori.
// Jonathan
Hej Jonathan,
Tak for oplysningen.. Jeg har valgt at indexere kategori og fulgt anvisningen med at kode descriptien og kan skrive tekst så det vises i hver kategori. Tag er valgt fra som noindex.
Desværre har Google været forbi og crawlet tags. Sitemap har jeg opdateret, så nu venter jeg bare på at Google kommer forbi en skønne dag og crawler igen så det kan blive rettet..:-)
Andet spørgsmål, ved du hvordan jeg forsinker loadtime for java indlæsningen på hovedsiden. Når jeg køre diverse test, kan jeg se at jeg kan spare op til 60% i loadtime ved at forsinke java indlæsning.. Er ikke så stærk i kodning, hvis du kender en side hvor jeg kan kopiere koden ville det være kanon.
Det er tydeligt at se loadtime er lidt krævene når man lige kommer ind på min hjemmeside for første gang.
Mvh James
Brug http://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ og følg de anvisninger der kommer, ligeledes vil de enkelte punkter give dig links til, hvordan du løser det!
Normalt vil jeg ikke anbefale Yoast, men har dog bidt i det “sure æble”, da en kunde insisterede på det ;-). Normalt vil jeg absolut foretrække SEO Ultimate.
Så jeg havde bookmarket, din instruktion for et års tid siden, og fulgte den indtil jeg så din udmelding om xml sitemaps, så syntes jeg, at jeg var nød til at komme med en kommentar, blot for at få luften tilbage.
Helt korrekt, hvis ikke din linkstruktur er iorden, så skader det mere end det gavner.
Men der er faktisk mulighed for at tjekke dette, med flere gratis værktøjer.
Hvis du ved at du har 20 sider på dit site, og dette værktøj ikke ser alle 20 sider, så har du et problem, med den interne linkstruktur http://www.brokenlinkcheck.com/
For at finde ud af, hvilke sider der halter kan du bruge http://www.siteliner.com/ og kigge på “pagepower” dette angiver, hvor stærk den interne linkstruktur er til de enkelte sider. Det optimale vi selvfølgeligt være 100, men det kan du kun opnå, ved at linke alle sider i “templaten”, hvilket vil være umuligt, i de fleste tilfælde.
Men så længe du har en “pagepower”, på mere end 20, vil jeg mene at din linkstruktur er ok, men den kan forbedres, men det afhænger jo om dine siders ranking, ellers er det ingen grund til at bruge tid på det.
Er den derimod under 20, så skal det rettes ASAP :-)
En helt anden ting.
Jeg er igang med at søgeoptimere min hjemmesid, og bruger yoast´s plugin, jeg er nu begyndt at seo optimere med seopressor, har du nogen erfaring med dette plugin?
@ Michael Jensen: Det er sjælendt jeg hører, at folk foretrækker SEO Ultimate fremfor WordPress SEO by Yoast. Hvordan kan det være?
Jeg helt enig med din vurdering, og det her indlæg trænger også til en opdatering. Jeg havde faktisk skrevet noget lignende i opdatering af On-Page SEO guide, som udkommer her inden for den nærmeste tid – men havde ikke lige få det ændret i dette indlæg. Jeg har nu hurtigt få opdateret afsnittet i dette indlæg. Og tak for din nævnelse af Brokenlinkchecker.com og Siteliner.com – to fremragende gratis tools, som også er med i min komplette liste over SEO tools på denne blog. :-)
@Leffe: Jeg har desværre ingen erfaring med SEOPressor.
Hej Jonathan.
Du har fuldstændig ret i, at det er et fedt plugin. Jeg har dog et spørgsmål. Jeg har installeret det på flere hjemmesider, men på en enkelt af disse er det ikke muligt at rette sidernes titler. Her er muligheden for Bulk Title Editor ikke til stede. Hvordan får jeg den frem?
Mvh. Hanne
Hej Hanne S,
Tak for dit spørgsmål.
Bulk Title Editor er en funktion som er kommet i den nylige opdatering af WordPress SEO by Yoast. Så har du tjekket, om du har opdateret plugin’et til den nyeste version? Det burde kunne løse problemet. Hvis ikke, så skriv endelig igen :-)
Det var lige dét som skulle til! Tak!!!
Det glæder mig at høre, og velbekomme :-)
Skriv endelig igen, hvis du skulle have andre spørgsmål/problemer.
Hej Jonathan. Fantastisk god guide, som jeg løbende tager et kig på – skal jo sikre mig at det nu er sat rigtigt op. Dog kan jeg se at der er flere ting i pluginet du ikke har medtaget – hvad skyldes det? Og kommer der evt en nyere udgave af guiden her, så de nye funktioner også beskrives?
Hej Marie-Louise
Det glæder mig at høre, at du synes om guiden.
Ja, det er alene af den grund, at de funktioner som der er nu i plugin’et, ikke var der den gang da jeg skrev guiden. Men jeg arbejder på en opdatering, som vil tage indeholde de nye ting :-)
Jeg har fået et problem som jeg simpelthen ikke forstår. Jeg søgemaskineoptimerede min hjemmeside efter de råd jeg fandt i plugin’et (brugte sideanalysen), og efter kort tid kom min side op som nr. 4 i Google, når jeg søgte på nøgleordet. Yes! Men nu kommer den pludselig først op på SIDE 4 – efter alle mulige sider som kun perifert handler om det samme. Hvad i alverden handler det om?
Hej Hanne S
Det kan være meget svært at svare på, da det kan komme an på mange forskellige ting. Dit site er desværre så nyt/lille, at det endnu ikke er registreret i SEMRush/Searchmetrics database, så jeg kan ikke se, om du har mistet placering for mange søgeord eller et enkelt søgeord. Men den mest oplagte mulighed er, at dit site er relativt nyt, og Google godt kan have en tendens til at overestimere nye sites placering i søgeresultaterne i starten, hvorefter de falder igen. Men så længe du ikke har gjort nogen ting, som Google kan straffe dig for (fx købt links over Fiverr eller lignende), så skal du ikke være nervøs, men bare forsætte som du gør.
Forresten, så som jeg skriver i indlægget, skal du være lidt forsigtig med sideanalyse. Du skal kun optimere de ting, som den anbefaler, hvis det giver mening for dine læsere. Du skal fx ikke indsætte et udgående link (som den anbefaler), hvis det ikke giver mening for dine læsere. For optimerer du alle de ting den anbefaler, og det ikke giver mening for læserne, så kan du faktisk blive straffet for det som kaldes overoptimering. Hav bare dens tip i baghovedet, når du skriver indlæg. Jeg har fx sider/indlæg som nødvendigvis ikke har en grøn cirkel (men i stedet en gul eller rød) – så læg dig ikke alt for meget på dens råd. Skriv først og fremmest til din læsere, også have i baghovedet, at det er en meget god ting mht. SEO at have fx nøgleord i ens titel, URL mv. – og implementer det sålænge det giver mening for læserne.
Håber det er svar på dit spørgsmål, og ellers må du endelig sige til :-)
Hej Jonathan.
Tak for dit grundige svar. Jeg vil lægge mig dine råd på sinde. Jeg synes ikke at jeg slavisk har fulgt sideanalysens råd, fx bruger jeg ikke helt så mange tegn/ord på forsiden som den anbefaler. Mht. det udgående link, så giver det faktisk mening. Mit site er ca. et halvt år gammelt, så helt nyt er det ikke. Det drejer sig om http://www.omoe-ture.dk.
MH Hanne S
Hej Hanne
Hov – undskyld, jeg har forvekslet din hjemmeside med den tidligere kommentators hjemmeside.
Okay, din hjemmeside er dog stadig, desværre, ikke i hverken SEMrush/Searchmetrics database, så det er svært for mig helt præcis at sige hvad grunden kan være, uden en større analyse, da det kan skyldes mange ting. Men det skulle være underligt, at det er pga. af at du har fulgt rådene i denne guide, da disse råd blot vil forbedre din hjemmesides SEO.
Hej Jonathan.
Hvad er SEMrush/Searchmetrics database? Og hvordan kommer en hjemmeside der?
Man kan bruge SEMrush og Searchmetrics til at et estimat på hvor mange besøgende fra søgemaskinerne som en hjemmeside får (se fx for denne blog på Searchmetrics her: http://suite.searchmetrics.com/en/research?acc=41601&url=jonathanlindahl.dk). På den måde ville jeg kunne se, hvis dit site havde mistet placering på mange søgeord, eller om det kun var det ene.
Det er desværre ikke nogen man selv kan gøre, men det afhænger (vil jeg tro) efter hvor mange besøgende fra søgemaskinerne de estimere ens site til at få, og det skal være over en vis grænse.
Hej Jonathan.
Jeg tror jeg nu har fundet ud af hvorfor min side mistede placering i Google. Mit udgående link fra forsiden var til et medie, til en artikel i Politiken. Det må man åbenbart ikke. Efter at jeg som forsøg fjernede linket, røg den igen op i placering og er igen nr. 4, når man søger på nøgleordet. :-)
Hej Hanne
Det skulle være meget underligt, hvis det var pga. at du har et udgående link til Politiken, at du har mistet placering. Udgående links til autoritære sider – som fx Politiken – burde faktisk have en positiv indvirkning (jf. “Udgående links” her: https://www.jonathanlindahl.dk/on-page-seo/#andre).
Jeg vil derfor tro, at din volatile udvikling mht. placering, skyldes, at Google er ved at finde ud af hvilken placering dit site skal have. Så giv det lidt tid – og så længe du gøre det der står i ovenstående guide og min On-Page SEO guide (jf. link ovenover), og evt. skaffer gode links burde du være på rette vej :-)
Hej igen.
Min side er nu igen drønet ned til side 4. Hvorfor denne elevatortur, først op og så ned, frem og tilbage? Uden at jeg faktisk har foretaget mig noget. Jeg synes altså, at det er forvirrende.
Jeg prøver nu at genindsætte det udgående link til Politiken og ser hvad der så sker.
Mvh. Hanne S
Hej Hanne,
Det er svært for mig helt præcis at sige hvad det er. Men det kan være, at din søgning har været påvirket af personlige søgeresultater (jf. definition på det her: http://www.concept-i.dk/blog/personaliserede-resultater-google.html).
Husk derfor altid at bruge en service som fx http://www.impersonal.me/, når du tjekker dine placeringer.
Tusind tak for denne uddybende og informative guide, som jeg har fået anbefalet i mit netværk.
Grundig gennemgang, og så på dansk – herligt.
Har et enkelt spørgsmål.
Det der hedder:301 redirect. Når det vises på en side, hvad er det så der er sket af fejl?
Mange Hilsner
Helene
Hej Helene
Det glæder mig rigtig meget, at du synes om indlægget og har anbefalet det i dit netværk – mange tak!
Jeg tror ikke, at jeg helt forstår dit spørgsmål. En 301 redirect fortæller, at en side (fx hjemmeside.dk/test) er rykket permanent til en anden side (fx hjemmeside.dk/testtest). Det vil samtidig sige, at lander du på hjemmeside.dk/test, vil du automatisk blive redirectet videre til hjemmeside.dk/testtest (givet, at der er opsat en 301 redirect fra /test til /testtest).
Derfor forstår jeg ikke helt, at du lander på en side, som har en 301 redirect. For i det tilfælde vil du automatisk blive viderestillet til den side, som den redirecter til.
.. Eller tænker du på, hvilken fejl der er på den givne side, siden at man bruger en 301 redirect?
Hej Jonathan,
Tusind tak for en super brugbar guide til opsætningen af Yoast SEO plugin. Dejlig nem at følge og rette indstillingerne samtidigt :)
Jeg har et spørgsmål:
Du nævner på et tidspunkt muligheden for at lave redirects med dette plugin ?
Laves de under det enkelte posts/sider under fanebladet “Avanceret” i Meta boxen, eller findes der en nemmere / bedre måde at gøre det på ?
Jeg tænker at hvis jeg har et link indekseret i Google og linket (url) nu har ændret sig, eller skal jeg måske via Webmaster Tools eller andet plugin ?
/Kent
Hej Kent,
Det glæder mig at høre, at du synes om guiden! :-)
Ja, du kan lave redirects inde under en givet indlæg/side under “Avanceret” i Meta Boxen. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du ændrer URL’en inde i et indlæg/side, så laver WordPress en automatisk redirects fra den gamle URL til den nye (givet, at du har opdateret WordPress til en af deres seneste udgaver).
Ellers kan du også lave en manuel redirect inde under “SEO” > “Edit Files” > “.htaccess fil”. Her skal du bare skrive “Redirect 301 /slutningen-af-den-gamle-url hele-den-nye-url”. Fx: Redirect 301 /wordpress-seo-yoast-guide/ https://www.jonathanlindahl.dk/, hvis jeg vil lave en redirect fra dette indlæg til min forside.
Håber det er svar på dit spørgsmål, og ellers må du lige sige til :-)
Hej Jonathan!
Fantastisk guide – TAK – Jeg er ALT for længe gået udenom “den varme grød”, men nu ryger jeg på den SEO optimering efter at have læst denne guide.
Igen TAK
§:o) René
Hej Rene
Tusind tak! Det glæder mig rigtig meget at høre, at du har kunne bruge guiden :-)
Hej Jonathan.
Tak for en super guide. Har også været igennem den fra Yoast, men foretrækker faktisk din. Mange tak for hjælpen.
/Kirstine
Hej Kirstine
Det glæder mig at høre, at du synes om den, og endda synes bedre om den end Yoast’s. Det er stort! Mange tak.
Hav en forsat dejlig dag.
// Jonathan
Hej Jonathan.
Tak for ikke bare en god og udførlig guide – men tak for GUIDEN! Den har virkelig reddet arbejdet og været lige til at gå til for en der absolut ingen forstand på eller erfaring har haft med SEO.
Efter gennemgang af hjemmesiden slavisk ud fra din guide, er jeg nu i fuld gang med at få tilnærmelsesvis styr på SEO – et tidskrævende projekt!
Har lige et spørgsmål du måske kan svare på, vores side er sat op med shop og vi har derfor også produkter, cookie law info, kampagner, wooframework internal container, portforlio og testimonials under indlæg type. Her er de alle angivet med titlen %%title%% %%page%% %%sep%% %%sitename%%, skal jeg ændre denne? Desuden er ingen af dem krydset i noindex, kun WooFramework Internal Container er krydset i “no auther”.
Desuden har vi et helt afsnit under der hedder Custom Post Type Archives også med produkter, portfolio og Testimonials. Herunder kan man angive Titel, Meta beskrivelse, Breadcrumps title og krydse af om meta robotter skal noindex. Synes jeg har søgt rundt for at finde en guide til det her afsnit uden at kunne finde det – det er muligt det er mig der er kørt helt tør i alle guides.
Håber du har tid til et svar herpå og rigtig god dag!
De bedste hilsner
Line Friis
Hej Line
Tusind tak for dit spørgsmål og det glæder mig at høre, at du finder guiden brugbar :-)
Uh, det er lidt svært for mig lige at sige, da det nok vil kræve, at jeg skulle kigge på det inde i selve Admin-delen. Men min umiddelbart anbefaling vil være at omdøbe det til %%title%% ved “Produkter”. De andre du nævner inde under “Indlæg type” vil jeg sætte Noindex på for at undgå duplikeret indhold.
Inde under Archives vil jeg omdøbe “Produkter” til %%title%%, og sætte Noindex på de to andre.
Det er umiddelbart lige den anbefaling jeg kan komme ud fra de information jeg får. Men for, at jeg skulle være 100 pct. sikker, vil det kræve en lidt større analyse af sitet og adgang til Admin-delen.
Håber du kan bruge det og i lige måde! :-)
Gårdbutikken Dyrenes Verden & Jeg siger tak for en fornem guide ! :)
Hej Benjamin
Velbekomme. Det glæder mig, at du/I kunne bruge guiden :-)
Hej Jonathan..
Tak for en meget udførlig guide – jeg er meget spændt på hvad den kan gøre for vores site..
Jeg har dog en ting som ikke vil virke…Authorship..
Jeg har fuldt din informative video, men mangler at kunne tjekke flueben under Pages osv – den mulighed er der ikke hos mig?
Når jeg tester det som du gør i rich snippet, så er der ikke billede på mine indlæg – er det fordi det kun virker fremadrettet eller?
Hej Brian
Tusind tak for dit spørgsmål og er glad for at høre, at du kunne bruge guiden.
Arh, undskyld jeg ikke har fået opdateret indlægget. Men Google har lukket ned for Authorship, så det er ikke længere muligt at få vist sit ansigt i søgeresultaterne. Så forstår godt, at du har haft problemer med det :-) Jeg har nu fået opdateret indlægget.
Hvis du har andre spørgsmål, så skriv endelig :-)
Tusind tak for en fremragende guide, Jonathan.
Jeg vil nu give mig i kast med at sætte Yoast op på mit nye domæne.
Super nem at forstå, letlæselig, og dejligt med beskrivende billeder!
Hej Niklas
Det glæder mig at høre, at du kan bruge guiden.
Har du nogen spørgsmål til guiden, så sig endelig til :-)
Super fed guide. Jeg har nu siddet og leget med det i et par dage, men jeg kan stadig ikke se nogle ændringer, når jeg søger på google. Hvor lang tid plejer der at gå, før man kan se ændringerne?
Seriøs grundig guide af Joost SEO som jeg har prøvet tidligere…overvejede at flytte min hjemmeside over i WordPress, men fik kolde fødder. Din guide har dog bragt tankerne frem igen – Thumbs Up!!
@ Joen: Mange tak! Det glæder mig at høre, at du kan bruge guiden. Puh, det er et meget svært (og meget åbent) spørgsmål, da SEO ikke bare er at opsætte dette plugin rigtigt. Der er mange andre ting der skal være på plads. Men har du fulgt denne guide og min On-Page SEO guide: https://www.jonathanlindahl.dk/on-page-seo/, så er du rigtig godt på vej – også burde du kunne se forbedringer i dine placeringer relativt hurtigt. Men igen; SEO er ikke bare at opsætte dette plugin korrekt, at opsætte det plugin rigtig er bare en del af SEO.
@ Jens Peter: Det glæder mig at høre, at du synes om den og at den har bragt tankerne frem om at prøve WordPress igen. Jeg er i hvert fald helt vild med WordPress og bruger ikke andet – men har heller ikke prøvet DynamicWeb :-)
Super guide :-)
Har i mange år arbejdet med WordPress, og har faktisk først efter at have læst denne guide, faktisk forstået SEO mulighederne i systemet, og er nu mere hooked på at tilbyde mine kunder wordpress til deres nye hjemmesider, jeg takker RIGTIG mange gange for dit arbejde med denne guide :-)
Hej Jannick,
Tusind tak for din ros. Det glæder mig utrolig meget at høre, at du finder guiden brugbar. Du må endelig sige til, hvis du skulle have nogen spørgsmål til plugin’et :-)
Hej Hej Jonathan.
Tak for et virkelig et fedt indlæg!
Jeg har bare lige noget jeg ikke kan få til at funger i min wp.
Det er når jeg prøver at skrive et fokus søgeord, så søger dette plugin kun efter ord på engelsk, har prøvet med mange forskellige danske ord, men den vil stadig ikke finde de danske ord. den finder kun engelsk ord frem til mig, og det virker ikke.
Hvad gør man :)
Hej Issa
Tak for din kommentar. Det glæder mig at høre, at du finder min guide brugbar.
Du skal ikke egentlig ikke bruge de forslag til noget, de er kun til for at gøre det nemmere for engelsk talende blogs. Prøv at indtaste et dansk ord og så gemme indlægget bag efter. Så vil sideanalysen give dig en analyse mht. det indtastede ord. Jeg har lavet en video her som eksempel: http://screencast.com/t/UIm0kykFU.
Håber det hjælper, og hvis du forsat har problemer med det, så sig endelig til :-)
Hejsa
Først og fremmest mange tak for denne guide. Det har hjulpet mig enormt meget, og givet mig en meget bedre generel forståelse for SEO. Jeg har et par forskellige spørgsmål, som jeg håber du kan svare på.
Ang. brødkrummer – den kode du fortæller og skriver vi skal bruge ser sådan her ud:
<?php if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {
yoast_breadcrumb('’,”);
} ?>
Hvorimod hvis man går ind på pluginet’s egen side på WP, skriver de koden sådan her:
if ( function_exists( ‘yoast_breadcrumb’ ) ) {
yoast_breadcrumb();
}
Nu ved jeg godt, at de næsten er ens, men mit spørgsmål er – har de samme effekt og er “din udgave” aktuel og bliver den “traced” korrekt? Det sjove er nemlig, at når jeg bruger SEO’s egen version bliver det blot postet på siden som det var brødtekst, og med dit, virker det.. går ud fra at det er pga. – men vigtigst af alt – bliver den traced ordenligt, med “din version”? :)
Mit andet spørgsmål er ang. titler der bliver ændret efter pluginnet er aktiveret. Under ‘Titler & Meta’ er “Aktiver tvungen omskrivning af titler” automatisk tjekket og den er jo nok god at have tjekket på – however, min forsides titel som var “Min hjemmesides navn | Forside” bliver ændret til udelukkende “Forside”, hvilket jeg synes virker lidt for.. hmm.. minimalistisk..
Hvordan får jeg forsiden til at hedde “Mit hjemmesides navn | Forside” uden at unticke tvunge overskrifter? I din guide, forbliver forsiden nemlig helt uændret, men ikke de andre. Det er fint nok, at “Mit hjemmesides navn | Kontakt” ændres til “Kontakt”, men med forsiden vil jeg godt lige have mit hjemmeside navn med.. ved dog ikke om det er dårligt ift SEO? Det skulle man da ikke tro.. :) rent logisk.
Hej Christoffer
Tak for dit spørgsmål.
Det glæder mig utrolig meget at høre, at du kan bruge guiden :-)
1) Jeg ved faktisk ikke hvorfor Yoasts anbefaler, at man bruger den kode, hvor . For hos mig virker koden heller ikke, så det undrer mig lidt. Det kunne godt virke som en fejl i deres guide. Den kode jeg har skrevet virker i hvert fald (bruger den selv på alle de hjemmesider jeg har). Det koden bare gør er blot at indsætte en tekst med links til de forrige sider (fx et kategori arkiv). Du vil altså få samme effekt ved selv at indsætte en tekst i dine indlæg med links til forrige sider. Men ved at skrive denne kode undgår du altså selv at skulle gøre det på alle dine sider. Så koden skal ikke traced/trackes. Den skal bare vise teksten med linket/linkene. Gør den det, virker den :-)
2) Du kan ændre title tag på forsiden ved at gå ind under “SEO” > “Titler & Meta” > og så vælge fanen “Forside”. Her burde der være nogen felter, hvor du kan indtaste title tag for forsiden. Står der i stedet “You can determine ..”, så skal du trykke på linket. Det viser jeg hvordan du gør her: http://screencast.com/t/lV2qHXZpy
Håber mine svar svarer på dine spørgsmål. Ellers så må du endelig sige til :-)
Hej Jonathan,
Dejligt indlæg :-)
Der er en ting, der irriterer mig gevaldigt.
Nemlig at webstedsnavnet uanset hvad, bliver vist i Googles søgeresultater. Er der ikke en måde, hvorpå man kan få fjernet den automatiske indsættelse af webstedsnavnet?
/Kasper
Hej Kasper
Tak for dit spørgsmål og ros af indlægget.
Det er desværre ikke noget du kan sige til Google, at de skal lade være med via fx Yoast SEO. Der er dog en mulig løsning, som virker nogen gange. Google tilføjer ofte webstedsnavnet, hvis title tag’et ikke er særlig langt. Gør du derfor dit title tag længere, så du næsten gør brug af alle de 512 pixels (ca. 55 tegn), vil Google ofte ikke tilføje dit webstedsnavn, da der så ikke er plads til det. Dvs. er dit title tag fx “30 gratis WordPress plugins”, vil Google ofte tilføje webstedsnavnet i slutningen, så der kommer til at stå “30 gratis WordPress plugins – webstedsnavn”. Gør du det nu længere, så der fx står “30 gratis WordPress plugins – Se dem alle her”, vil Google ikke tilføje webstedsnavnet, da der ikke er plads til det.
Håber du forstår og det besvarer dit spørgsmål. Ellers må du endelig sige til :-)
Hej – når jeg forsøger at eksporterer mine Yoast indstillinger, så de senere kan genindlæses, efter “andre” har ændret indstillinger ;-)
Får jeg blot en lang gang “vrøvl”!
Har du/andre samme problem??
Hej Michael
Tak for dit spørgsmål.
Det er umiddelbart ikke noget jeg er stødt på. Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig i dette tilfælde. Men jeg vil anbefale dig at skrive inde på Yoast SEOs forum: https://wordpress.org/support/plugin/wordpress-seo. Der er helt sikkert nogle, som kan hjælpe dig der :)
Hej
Tak for superguide, som jeg har anbefalet andre wp brugere igennem et stykke tid – nu har jeg selv fået et wp site og downloaded den nye 3.70 og kører selv wp 4.6.1 men jeg får en meget mindre udgave af menu i venstre side:
– dashboard
– søgekonsol
– go premium
så alle dem som du har i din guide (meta / titel mm) optræder ikke hos mig???
Hvilket jo netop var det som jeg glædede mig til at skulle arbejde med….
Nogen mulig forklaring?
Mvh
Henrik
jeg skulle slå advanced settings til :)
Hej Henrik
Tak for dit spørgsmål (og beklager det sene svar, men har lige holdt ferie her i efterårsferien).
Glad for, at du synes om guiden og har anbefalet den til andre. Og ja, det er rigtigt, at du skal slå “Advanced settings” til for at få det frem.
Har du andre spørgsmål, så stil dem endelig.
Vil meget gerne hjælpe :-)
Hej Jonathan
Jeg har netop installeret og aktiveret Yoast SEO, men kan slet ikke få “Dashboard” frem i mit WP. Har du nogen mulig forklaring på, hvorfor det er sådan?
Hilsen Maj
Hej Maj
Du burde kunne se følgende på din skærm: http://screencast.com/t/g45RjZxkHho. Hvis du har aktiveret plugin’et og ikke kan se det, kan jeg desværre ikke sige, hvad det skyldes. Der vil jeg anbefale dig at kontakte Yoast.
Hvis det er “Titler & Meta”, “Social” mv. du ikke kan se, får du det frem ved at gå ind under “Dashboard” > “Features” > “Enabled” under “Advanced settings pages”: http://screencast.com/t/bxLbcbB2TLyd.
Håber det kan hjælpe dig :-)
Rigtig fin og let forståelig beskrivelse…
Desværre er yoast blevet opdateret, så nogle af funktionerne er noget anderledes end i denne vejledning..
Som helt grøn i SEO, kan jeg godt mærke, at jeg bliver låst lidt, når jeg så selv skal gætte mig til hvor jeg så finder de beskrevne funktioner.
Ellers rigtig brugbare anbefalinger og vejledninger du har – tak for det :)
Hej Jeanette
Du har helt ret. Skal se, om jeg ikke kan få tid til at få opdateret guiden i den nærmeste fremtid :-)
Problemet er bare, at det plugin ret ofte bliver opdateret, så der er nærmest hele tiden noget nyt der skal tilføjes/slettes til/fra dette indlæg. Men håber indlægget stadig til en vis grad var brugbart :-)
hej
hvordan indsætter jeg en kode i HTML-koden på min side, lige efter -tagget??
Hej Mads
Må indrømme, at jeg ikke helt forstår, hvad du mener.
Hvilket tag er det du snakker om?
Altså hvis du skal indsætte en HTML kode på din side, kan det anbefales at bruge et FTP-program. Her finder du så den side, som du ønsker at indsætte koden i og gør det. Et alternativ er at bruge Editor inde i kontrolpanelet. Den finder du inde under “Udseende”.
Du må endelig sige til, hvis det ikke helt er svar på dit spørgsmål.
Hej Jonathan
Denne artikel er af ældre dato. Er den opdateret eller skal man søge andetsteds for at finde en opdateret guide? Er i tvivl om vi skal rette os efter rådene her..
MVH Mette
Hej Mette
Tusind tak for dit spørgsmål.
Du kan stadig sagtens bruge denne guide, selvom den har nogle år på bagen.
Du skal dog være opmærksom på, at selve plugin’et er blevet opdateret en del gange siden udgivelsen af dette indlæg. Så der vil være nogle ting, som er anderledes i selve plugin’et ift. guiden.
Men selve rådene burde du sagtens kunne følge.
Håber det er svar på dit spørgsmål, og ellers så sig endelig til :)
Har med udbytte læst din artikel om Yoast SEO, men et problem driller på min hjemmeside mardi [punktum] dk. Det gælder siden om genealogi, hvor jeg af gode grunde som fokussøgeord har valgt: slægtsforskning. Ikke desto mindre meddeler Yoast SEO, at “Fokussøgeordet bruges ikke i det første afsnit i teksten. Sørg for, at man straks kan se, hvad dit emne er.” Jamen, fokussøgeordet bruges da udtrykkeligt, for jeg skriver i allerførste afsnit: “Min interesse for slægtsforskning osv…” Har forsøgt at ændre til slaegtsforskning, men intet hjælper. Hvad er det, Yoast SEO ikke forstår, eller er det mig, der gør noget forkert? mvh. Flemming
Hej Flemming,
Tror der kan være lidt problemet med æ, ø og å i Yoasts plugin. Så du skal ikke tage dig af, hvis den meddeler, at den ikke kan ses i det første afsnit, så længe du selv ved det er der.
Husk på, at Yoast blot kommer med nogle anbefalinger til, hvad du kan forbedre. Søgemaskinerne som fx Google kan ikke se disse anbefalinger. Så så længe du selv ved du opfylder anbefalinger, er det helt fint :)
Håber du forstår, hvad jeg mener. Ellers må du endelig sige til.
Jeg er helt med. Tusind tak skal du have.
Jeg arbejder til dagligt som Webudvikler og bruger ved de fleste website Yoast. Fordi det hjælper så meget i forhold SEO. Har blandt andet brugt det på mine egne sider, som begge ligger godt placeret på google. Derfor kan jeg kun anbefale at bruge Yoast’ plugin.
Hej Bob
Det glæder mig at høre, at du bruger det med succes :)
Det er også et rigtig godt plugin.
Forsat god dag! :)
Hej Jonathan
Jeg har gennem længere tid brugt dette plugin uden nogle problemer – Men efter den seneste opdatering af mit tema, er den begyndt at sige, at mine indlæg ikke indeholder nogle ord. Den tæller fint indtil jeg gemmer og opdatere, og derfra siger den, at min seo score er rød selvom alle andre felter overvejende er grønne og nogle få orange. Har du en idé til, hvad jeg kan gøre?
Hej Julie
Tak for dit spørgsmål.
Det er ikke noget jeg selv har oplevet. Men det kunne umiddelbart lyde som en bugs – som burde være blevet rettet i en senere opdatering.
Oplever du det stadig? :-)
Hej igen. Det er blevet rettet og fungerer fint igen :)
Hej, super god beskrivelse. Jeg har et spørgsmål – hvorfor kan siderne være SEO optimeret og vise grøn, mens samme side under indlæg viser orange?