En af de største fejl du som online marketer kan begå er, at du ikke indsamler e-mail abonnenter. Og så spørger du måske “hvorfor det”? Jo, af den simple grund, at e-mail markedsføring er den markedsførings kanal med den højeste gennemsnitlige ROI (return of investment). Spørg bare en mand som Michael Hyatt, der har en e-mail liste på over 115.000 e-mails.
I have literally built a multi-million dollar business on the strength of my email list. Ninety percent of my income comes from it.
Halvfems procent! Det er altså en pænt sjat.
E-mail markedsføring er som sagt uden tvivl den markedsføringskanal med den højeste ROI. Hverken SEO, SEM, sociale medier mv. kan hamle op med det. Derfor er det så vigtigt, at du bruger e-mail markedsføring aktivt som en af dine markedsføringskanaler – og det første skridt i den sammenhæng er at få indsamlet e-mail abonnenter.
Derfor er der i dette indlæg samlet 16 metoder til hvordan du kan få flere e-mail abonnenter, hvoraf 3 af rådene er fra hhv. Søren Sieg Jensen, Dennis Drejer og Morten Vadskær, som alle tre er hajer til det med e-mail marketing.
1: Popup vs. slide-in vs. top-bar
Popup, slide-in og top-bar kan være hamrende irriterende som læser, men de er til gengæld bare utrolig effektive til at indsamle e-mails. Efterhåneden er der kommet en del alternativer til den velkendte popup, som fx slide-in og top-bar. Men hvilken én er egentlig den mest effektive til at indsamle e-mails?
Det prøvede jeg at undersøge ved at opsætte dem alle 3 på samme site én ad gangen, og teste hvilken en der havde den højeste konverteringsrate ud af 2.000 views. De tre jeg testede var:
#1. Topbar
Til top-bar’en brugte jeg værktøjetManyContacts, hvor der udover top-bar’en i toppen af skærmen, kommer et popup efter et vist antal sekunder om, at læseren kan tilmelde sig nyhedsbrevet.
#2. Popup
Den velkendte (og til tider super irriterende) popup kender de fleste nok til. Her brugte jeg Optinmonster, som vha. deres WordPress plugin er virkelig nemt at opsætte.
#3: Slide-in
Slide-in fungerer ved, at der dukker et lille slide-in vindue (ofte nede i højre hjørne), hvor brugeren kan tilmelde sig nyhedsbrevet. Her brugte jeg Sleeknote.
Konverteringsraterne fra min test kan du se herunder.
Dvs. ManyContacts skaffede mig 28 abonnenter, mens OptinMonster og Sleeknote skaffede mig hhv. 236 og 164 abonnenter ud af de 2.000 views. Som du kan se, er det OptinMonster som har været mest effektiv i min test. Men dette er ikke ensbetydende med, at det samme er tilfældet på din hjemmeside. Derfor er det vigtigt, at du selv tester hvad der er mest effektiv hos dig.
Og måske endnu vigtigere, at du også tester hvilken effekt disse har på andre variable på din hjemmeside som fx din omsætning, bounce rate mv. Jeg kunne se, at der var en signifikant negativ korrelation mellem brugen af OptinMonster og min AdSense CTR på min hjemmeside, hvilket jeg ikke helt så ved brug af de andre to.
Den negative korrelation blev dog fjernet, da jeg brugte exit-intent funktionen (dvs. popup først kommer op når folk er ved at lukke vinduet – en funktion der også er mulig hos Sleeknote), men det betød så til gengæld en lavere konverteringsrate. Derfor er det så vigtigt, at du tester hvad der virker bedst på dit site.
Det kan desuden nævnes, at Google har været ude og udtale, at indhold som ikke så nemt tilgængelig for brugeren på mobile enheder (fx pga. en pop-up) ikke vil rangerer ligeså højt i søgeresultaterne i de mobile søgeresultater. Dvs. vær altid opmærksom på, at dine pop-ups ikke skal gå ud over brugeroplevelsen på din hjemmeside.
2. Skab et incitament
“Tilmeld dig mit nyhedsbrev” eller “Få besked om vores seneste indlæg” får du ikke mange abonnenter på. Du bliver nødt til at give noget værdifuldt væk, dvs. skabe et incitament for læserne til tilmelde sig dit nyhedsbrev. Der er et hav af muligheder som du kan give væk, det kan fx være en
- E-bog
- Webinar
- E-mail serie
- Tools
- Rabatkupon på 50 kr. til din webshop
- Gode råd
- .. og lignende.
Selvom der er gået inflation i nogen af ovenstående ting (især e-bøger), er det stadig drønvigtigt, at du skaber et incitament – da læseren ellers ikke har nogen grund til at tilmelde sig dit nyhedsbrev.
Et godt eksempel på dette er Michael Aagaards ebog 7 Universal Conversion Optimization Principles (e-bogen kan desuden stærkt anbefales hvis du vil igang med konverteringsoptimering). I stedet for blot at skrive “Få besked hver gang der kommer et nyt indlæg” el. lign., skaber han et godt incitament med denne e-bog.
Dette har givet ham intet mindre end over 7.000 abonnenter. Det er altså pretty much. (Overvejer du selv at lave en e-bog, så kan jeg desuden anbefale dig at læse denne case fra Christian Møller).
Og husk, at det skal være noget der giver værdi for dine læsere og som frister dem.
Denne “incitaments betingelse” er utrolig vigtigt, at du har i baghovedet, når du implementere rådene fra dette indlæg på din egen hjemmeside.
3. Giv dit produkt væk gratis
Dette råd minder lidt om råd 2 forstået på den måde, at du også giver et indhold/produkt væk gratis imod, at folk tilmelder sig dit nyhedsbrev. Forskellen er dog her, at du ikke producerer et indhold med den tanke, at folk kan få det gratis, men i stedet, at du tag et eksisterende produkt (som ikke er gratis) og giver det gratis væk.
Denne strategi er så effektiv, da det giver en fornemmelse af et eksklusiv tilbud, da du nu kan få et produkt som normalt koster penge, helt gratis. Ift. at erhverve et produkt (fx e-bog) som altid har været gratis. Derudover fjerner det risikoen for brugerne. For hvis folk ikke er tilfreds med produktet har de intet mistet ved erhvervelsen (udover deres e-mail adresse og tid) ift. hvis produktet koster penge.
En mand der har haft stor succes med denne strategi er Nikolaj Astrup Madsen, som tilbyder hans bog “Bedre” helt gratis på hans blog – det eneste du skal gøre er at tilmelde dig hans nyhedsbrev (og jeg kan helt sikkert anbefale dig at hente e-bogen).
Denne e-bog har givet Nikolaj intet mindre end +1.200 abonnenter.
Det er lidt forskelligt hvordan Nikolaj har fået så mange abonnenter via e-bogen. Nikolaj har gjort mange af de klassiske ting, som fx at der er link til e-bogens landingsiden i menuen på hans hjemmeside og fra de anmeldelser der er skrevet af hans e-bog.
Men det der har været mest effektiv for Nikolaj er et popup vindue fra Sumome (eller rettere sagt værktøjet Leads fra Sumome), som har konverteret med 4,90%. En konverteringsrate som Nikolaj dog mener kunne forbedres signifikant, hvis han brugte lidt flere ressourcer på det.
4. Konverter kommentarer til e-mail abonnenter
Har du en hjemmeside, hvor der ofte bliver kommenteret? Så har du en gylden mulighed for at få flere e-mail abonnenter. For du kan nemt redirecte dem videre til tak-side, hvor du gør dem opmærksom på, at de kan tilmelde sig dit nyhedsbrev (husk at have et incitament, jf. råd 2).
Som eksempel kan du på nedenstående billede se den side, som folk der har kommenteret på en af min hjemmesider, bliver redirectet videre til.
Landingssiden er lavet vha. LeadPages og tog ikke mere end 10 minutter at lave.
For at folk der har kommenteret på din blog bliver redirecter videre til en anden side, skal du blot tilføje følgende kode til din functions.php
add_action('comment_post_redirect', 'wpsites_redirect_after_comment'); function wpsites_redirect_after_comment() { wp_safe_redirect('/url-adresse'); exit(); }
Hvor du udskifter url-adresse med URL adressen på den side, som de skal redirectes hen til. Dette er et tip du ikke må undervurdere, for det er utrolig effektivt.
5. ‘Content Upgrade’ metoden
‘Content Upgrade’ (eller lead magnet) metoden er en utrolig effektiv (men også tidskrævende) strategi. Idéen bag dette er, at du skal skabe et bonus indhold for dine indlæg, som dine læsere kun kan få fat i ved at tilmelde sig dit nyhedsbrev (fx ligesom e-bogen du kan få i dette indlæg), i stedet for blot at tilbyde én enkel universel e-bog, webinar el. lign.
Dette er en strategi, som rigtig mange efterhåneden bruger med stor succes. Bl.a. Bryan Harris fra Blog.Videofriut.com, Brian Dean fra Backlinko.com, Noah Kagan fra OkDork.com og mange andre.
Jeg testede det selv her på min blog. Det første jeg gjorde var at finde det mest populære indlæg de seneste 30 dage på min blog vha. Google Analytics. Dette kan nemt ses via Adfærd > Webstedsidhold > Landingssider.
Som du kan se på ovenstående billede er det min guide til On-Page SEO, som er den mest besøgte side de seneste 30 dage. Herefter fik jeg skabt et bonus indhold til indlægget, nemlig værktøjet “On-Page SEO – Trin for trin”, som vil kunne spare læseren for masser af tid ift. at læse hele guiden. Vil du desuden have adgang til det, kan du få det her.
Dette kunne ligeså gode have været en e-bog, lydoptagelse, video guide eller lignende. Er du i tvivl om hvad du skal lave, så har Bryan Harris opstillet 11 idéer her.
Herefter indsatte jeg et gult felt med en link-formular i toppen af indlægget.
Et billede link nede i bunden.
Samt et popup-up vindue, som kun dukker op på det specifikke indlæg.
Og indtil videre er min konverteringsrate på det indlæg 3,98 pct. Mens popup vinduet har konverteret med en konverteringsrate på 6,93 pct.
6. Gæsteindlæg + ‘Content Upgrade’
Men hvorfor kun bruge ‘Content Upgrade’ metoden på dine egne indlæg? Hvorfor ikke også dine gæsteindlæg? Jeg prøvede selv at indsætte den formular jeg brugte i min On-Page SEO guide i et af mine mest populære gæsteindlæg, nemlig mit indlæg om søgeordsanalyse hos Saugstrup.org.
Her har jeg ligeså indsat et gult felt i toppen af indlægget.
Og et banner nederst i indlægget.
Konverteringsraterne er ikke helt ligeså høje som ved mit eget indlæg, men det hænger nok sammen med, at værktøjet er lidt mere relevant for mit eget indlæg end gæsteindlægget hos Anders.
Bryan Harris har skrevet et mere dydbegående indlæg om denne metode – en metode han kalder “Expanded Guest Post” – som du kan læse mere om her.
7. Del dine tidligere nyhedsbreve på de sociale medier
Du kan nemt få lidt flere e-mail abonnenter ved at dele dine tidligere nyhedsbreve på de sociale medier, så evt. nye abonnenter direkte kan se hvad de kan forvente at modtage ved at abonnere på dit nyhedsbrev. Dette er noget jeg bl.a. har set Mogens Møller gøre aktivt på hans sociale profiler.
Et godt tip fra Mogens er, at du gør det muligt, at folk der ser nyhedsbrevet kan tilmelde sig e-mail listen. I Sleeknote’s eksempel kan du på nedenstående billede se, at det både er muligt at tilmelde sig i topbaren samt i footer’en.
For at få den øvre topbar i MailChimp, skal du starte med at gå ind i Lists og herefter trykke på pilen ude til højre og vælge Settings ud fra den givne e-mail liste.
Herefter vælger du Publicity settings og aktiverer Archive bar. Og så skulle topbaren gerne dukke op.
Jeg prøvede selv metoden med min tjeneste Wizzi.dk på Google+, hvor jeg inkluderede et link til den tidligere Top 10-liste samt gjorde opmærksom på, at folk kunne tilmelde sig nyhedsbrevet inde på hjemmeside.
Og det gav mig omkring 50 nye abonnenter. Samtidig er de nye abonnenter du får af utrolig høj kvalitet, da disse nye abonnenter typisk allerede har læst et helt nyhedsbrev fra dig inden de tilmelder sig, og derved ved hvad “de går ind til”.
Dit antal er ‘følgere’ på de sociale medier, har dog selvfølgelig en stor betydning for antallet af abonnenter som du kan få via denne metode.
8. Få e-mail abonnenter via din 404 side
Når nogen besøger en side som ikke eksisterer, så lander de på din 404 side. Det er selvfølgelig ikke godt, så derfor er det en god ide at have et link til forsiden og gøre brugeren opmærksom på, at siden ikke længere findes. Ligesom fx Politiken gør, jf. nedenstående billede.
Men hvorfor så ikke også bruge siden til at få flere e-mail abonnenter? Jeg har fx lavet nedenstående 404 side til en af mine hjemmesider. Siden er lavet via en skabelon på LeadPages. Har du ikke en LeadPages’ bruger, vil du nemt kunne få en via oDesk/Elance til at designe en.
Det er en nem måde at få lidt flere e-mail abonnenter på.
9. Afhold konkurrencer i samarbejde med din leverandører
Søren Sieg Jensen har til daglig ansvaret for nyhedsbrevet hos Cykelpartner.dk, så her er en mand der både har stor viden og erfaring inde for e-mail marketing. Jeg kan desuden på det kraftigste anbefale dig at læse hans blog indlæg Kickstart omsætningen på dit nyhedsbrev.
At man kan få nye nyhedsbrevs modtagere ved at afholder konkurrencer er ingen hemmelighed, men man behøver faktisk ikke selv betale for præmierne. Har du en webshop med produkter fra forskellige leverandører, kan du med fordel få hjælp fra dem til at skaffe flere nyhedsbrevsmodtagere. Jo flere leverandører du har, jo bedre. For de ved konkurrencen om eksponering fra din webshop og nyhedsbrev, er ekstra hård, når du har mange leverandører.
Jeg bad vores indkøbere kontakte deres leverandører og spørge om de ville donere et par af deres produkter som præmier til konkurrencer. Til gengæld ville vi eksponere deres produkter i vores nyhedsbrev, på vores webshop og på vores Facebook side. Med den størrelse vores nyhedsbreves liste har, kunne de fleste af vores leverandører godt se ideen i at få sat ekstra fokus på deres produkter i vores nyhedsbrev.
Vi fik svar fra en lang række af voresleverandører som gerne ville give et par produkter til konkurrencer. Vi skaffede derved adgang til en præmiesum på mange tusind kroner, vi kunne bruge til at skaffe nye modtagere til vores nyhedsbrev.
Eksempel: Herunder ser du et eksempel på en af de landingssider vi har lavet med en konkurrence for at skaffe nye modtagere. Vi har derefter delt konkurrencen i vores nyhedsbrev, på Facebook og på forsiden af vores webshop. Selvom hele konkurrencen er lavet for at skaffe nye modtagere, sender vi den alligevel ud på vores eksisterende liste. Det gør vi udelukkende for at give ekstra værdi til de modtagere vi allerede har og i håb om, at den bliver delt den vej.
Håber det gav dig en idé til hvordan du kan opsamle nye modtagere med konkurrencer, uden det koster dig andet end den tid du skal bruge på at lave det.
Bonustip: Et godt råd er at gøre det muligt, at brugeren kan højne sin chance for at vinde konkurrencen, hvis han eller hun får andre til at deltage i konkurrencen. Dette vil hurtigt kunne give en viral effekt. Noget jeg ved, at AppSumo og VideoFruit har haft stor succes med.
Se fx ovenstående eksempel med en konkurrence fra VideoFruit.com, hvor du får 3 ekstra “lod” ved at referere en ny deltager. For at lave disse konkurrencer kan du bruge værktøjet Contest Domination.
10. Opt-in i checkout flowet
Dennis Drejer har en stor viden inde for e-mails markedsføring. En viden han både har fået fra sin stilling som IT- og Marketingchef i cykelwebshoppen CykelPartner.dk, samt erfaringer fra hans egne projekter, deriblandt hans garn og hobbywebshop Rito.dk. Vil du vide mere om Dennis, kan du følge ham på DennisDrejer.dk.
Når kunden udfylder sin adresse, så kan de lige så godt tage stilling til om de er interesserede i at få løbende opdateringer fra dig. Det skal være et valg kunden nemt skal kunne træffe, så du ikke stopper dem i at gennemføre deres ordre, som jo er det primære mål. Du kan fx se hvordan det ser ud ved checkout flowet på min webshop Rito.dk.
Pro tip: Overvej om du tør at have flueben i feltet som standard og derved få mange ekstra tilmeldinger. Og husk at skabe et incitament for tilmelding til dit nyhedsbrev. Ligesom jeg fx tilbyder, at man kan spare op til 50 pct. via nyhedsbrevet, eller som webshoppen Daekbutikken.dk, som tidligere har tilbudt en pose slik med leveringen. En god ide er også at skrive hvor ofte de skal regne med at modtage e-mails. Og hav meget gerne links til eksempler på tidligere nyhedsbreve.
Har kunden ikke tilmeldt sig dit nyhedsbrev via dit checkout flow, så kan du bruge succes-siden (den side kunden ser når handlen er gennemført) til at sætte endnu mere fokus på dit nyhedsbrev. Nu har du opnået det du ønsker med kunden i form af en handel, så kan du lige så godt forsøge at fastholde dem via en tilmelding til dit nyhedsbrev.
11. Link til tilmeldings formular i ens signatur
Morten Vadskær har arbejdet med online markedsføring siden han startede sin første webshop, Kondomaten.dk, i 2001. Siden da har han startet utallige andre projekter, som fx ShopOrama, foredrag om e-mail markedsføring med Christina Klitgaard mv. og meget andet. Du kan følge Morten på V4D5.net.
Et nemt og hurtigt tip til at få flere e-mail abonnenter er at tilføje et link til ens tilmeldings formular i ens e-mail signatur. For man e-mailer med rigtig mange relevante forretningforbindelser i løbet af et år, som potentielt kunne være interesseret i at blive tilmeldt til ens nyhedsbrev.
Du kan fx se min e-mail signatur på nedenstående billede.
Hvor der er er et link til min tilmeldings formular: http://www.v4d5.net/nyhedsbrev.
12: Gør din blog forside til en e-mail magnet
Er forsiden en af dine mest besøgte sider? Så er du ikke den eneste. For på rigtig mange hjemmesider er forsiden en af de sider der bliver besøgt mest. Så hvorfor ikke placere en synlig e-mail formular der?
Dette var en metode jeg blev inspireret af første gang, da jeg så Bryan Harris gøre det på forsiden af VideoFruit.com (du kan se det på nedenstående billede). Siden har jeg set, at sider som Mixergy.com, Backlinko.com, ChristinaKlitsgaard.dk mv. ligeså gør det samme. Dette kaldes desuden for en Featured box.
Det vigtige for at have en høj konverteringsrate er selvfølgelig, at du skaber et incitament for læseren til at tilmelde sig dit nyhedsbrev. Hos VideoFruit får du Bryans “Step-by-step formular to grow your business”, hos Christina Klitsgaard får du en e-bog osv. Jeg prøvede selv at teste det med, at man kunne få adgang til mit “On-Page SEO – Trin for trin” værktøj ved at tilmelde sig mit nyhedsbrev. Denne formular konverterede med en konverteringsrate på 3,02 pct.
Jeg har dog midlertidig fjernet den igen, da jeg er ved at lave et specifikt produkt til den formular (så det ikke er en af mine “Content Upgrade” produkter der bruges). Så når den er færdig, vil featured boksen komme op igen.
Vil du gerne have sådan en featured box, så kan du via LeadPages.net bruge Mixergy.com’s template og personalisere det. Har du ikke en bruger på LeadPages kan du i stedet køber plugin’et Optin Feature Box. Eller ligesom jeg har gjort – få en til at lave det via oDesk/Elance.
13: Indsæt en e-mail formular på “Om os” siden
Halfdan Timm skrev tidligere på året et rigtig fint indlæg om konverteringsoptimering, hvor han nævner, at det kan være en god ide at indsætte et link til konvertering på ens “Om os” side. Grunden til dette er, at mange besøgende tjekker ens “Om os” side, da de gerne vil se hvem der står bag hjemmesiden inden de foretager en konvertering. Når de så har gjort det, vil mange derefter være klar til konverteringen, hvorfor det så kan være en god ide at have et link til konverteringen klar på netop den side.
Og har man en blog (eller en hjemmeside, hvor det at indsamle e-mail abonnenter er en af ens vigtigste konverteringer), hvorfor så ikke placere en e-mail formular på netop den side? Jeg har selv prøvet at indsætte det på min “Om mig” side.
Indtil videre har det konverteret med en konverteringsrate på 2,93 pct. Men dette kan forbedres. Fx konverterer Brian Deans “Om mig” side med hele 5,97 pct.
Udover “Om os” siden, så tænk om der ikke er andre vigtige sider hvor du kan placere en e-mail formular. Pat Flynn prøvede fx at indsætte en e-mail formular på alle hans sider oppe i menuen, og det fik hans e-mail liste til at stige med hele 30,24%.
14: Video formular
Video formularer er desværre ikke mulige med Youtube og lignende, men kun vha. et tredje-part system, som fx Wistia. Her kan du gøre det muligt, at læseren kun kan se en given video ved at tilmelde sig dit nyhedsbrev.
Jeg har testet det ved de videoguides, jeg har lavet til min On-Page SEO guide, og det der har været mest effektiv for mig er, at folk skal indtaste deres e-mail adresse, når halvdelen af videoen er afspillet. For skal de indtaste det inden de kan se videoen oplever jeg et meget lavt antal tilmeldinger.
Oplever du, at folk ofte indtaster fake e-mail adresser, kan du løse dette ved også at tilbyde et bonus indhold. Så i stedet for “Indtast din e-mail for at se resten af denne video” kunne der fx stå “Indtast din e-mail for at resten af denne video og modtag desuden min guide til x“, hvor x er det bonus indhold du tilbyder (det kunne fx være en guide til Youtube SEO eller andet der vil være relevant ift. din niche).
15. Kommentar formular
Her er endnu et tip for dig, som har en hjemmeside hvor der ofte bliver kommenteret.
For ved kommentar formular kan du give læseren mulighed for at tilmelde sig dit nyhedsbrev, når vedkommende skriver en kommentar til et af dine indlæg/sider. Jeg har testet det på en af mine hjemmesider.
Og det har faktisk fungeret rigtig godt, da en stor del af dem der kommenterer, også vælger at tilmelde sig nyhedsbrevet. Men igen; det er vigtigt, at du “overholder incitament betingelsen”, dvs. skaber et incitament for brugeren til at tilmelde sig nyhedsbrevet.
Bruger du MailChimp kan du bruge dette plugin til det: MailChimp Comment Optin. Mens bruger du derimod Aweber, kan du bruge dette plugin.
16. Splittest
Splittest, splittest og atter splittest ..
Vi kan ikke komme uden om splittest. For selvom du har implementeret alle ovenstående tip, så kan du næsten altid forbedre din konverteringsrate ved fx at ændre på teksten, placeringen og lignende.
Og det er utrolig vigtigt, at du selv kommer i gang med splittest. For andres resultater af deres splittest er nødvendigvis ikke altid det rigtige for din hjemmeside. Fx testede jeg hvilken indflydelse det havde på min konverteringsrate, at jeg inkluderer antallet af nuværende abonnenter på min popup (en ændring som mange har oplevet har en positiv indflydelse på konverteringsraten).
Men jeg kunne på et 95 pct. konfidensinterval ingen signifikant forskel finde. Og netop derfor er det så vigtigt, at du selv kommer i gang med splittest, og finder ud af hvad der virker bedst for netop din hjemmeside. Ting som kan være oplagte at teste er bl.a. overskrift, ord-sammensætning, billeder, tilmeldnings knappen (fx ord el. farve) og lignende.
Udover din opt-in forms, er det selvfølgelig også en god ide at splitteste dine landingssider.
Og du behøver altså ikke at have en PhD i statistik for at kunne lave en split-test. Med alle de værktøjer der findes idag, som fx Optimizely og Visual Website Optimizer, er det utrolig nemt at opsætte split-tests. Mogens Møller har desuden lavet en utrolig god samling af videoguides, der kan guide dig til hvordan du kommer i gang med splittest.
Bonusindhold
Nu har du forhåbentligvis fået en masser af inspiration til hvordan du kan få endnu flere abonnenter til dit nyhedsbrev. Så nu er tid til, at du skal udsende dine nyhedsbreve. For at du skal komme godt i gang med det, har jeg her lavet en e-bog, som indeholder 10 gode råd omkring det at udsende nyhedsbreve fra 10 personer som dagligt arbejder med e-mail markedsføring.
Ønsker du at få sendt e-bogen direkte til din mail indbakke, så kan du gøre det ved at tilmelde dig her.
Tak for et fedt blogindlæg Jonathan. Jeg gik direkt igang med en del af punkterne.
God dag
Hej Erik
Velbekomme! Og det glæder mig utrolig meget, at du selv er gået i gang med punkterne. Det er virkelig fedt at høre :-)
Hej Jonathan!
Faldt over din hjemmeside og dette indlæg, da jeg skulle finde (google) et plugin til min wordpress blog. Spændende og brugbar læsning – virkelig! Du skriver, at man kan forære produkter gratis væk, når folk skriver sig op til nyhedsbreve (fx ebøger, webinar osv) – ved du hvilket plugin jeg kan bruge til det? Jeg har endnu ikke installeret noget plugin til mit nyhedsbrev, men har før forsøgt mig med Mailpoet, Mailchimp o. lign. Håber det giver mening – er stadig totalt newbie!
Hej Maja
Det glæder mig at høre, at du finder det brugbart. Og mange tak for dit spørgsmål, for det er et rigtig godt spørgsmål.
Har du kun én e-bog/webinar eller lignende, kan du nemt bruge MailChimp. Du skal blot aktivere velkomst e-mail, hvor du i den e-mail har et link til dit produkt (fx URL-adressen til din e-bog). Du kan her se hvordan du aktiverer velkomst e-mail: http://bit.ly/1xhZvlT (og vil du gerne vedhæfte en fil i den velkomst e-mail, kan du se hvordan du gør det: http://bit.ly/1tmpi6l). Så vil de personer der tilmelder sig dit nyhedsbrev modtage den velkomst e-mail.
Har du flere forskellige e-bøger, dvs. at du skal sende forskellige velkomst e-mail ud afhængig af hvor folk tilmelder sig dit nyhedsbrev, bliver det straks meget mere avanceret med MailChimp. Det er muligt, men du skal kunne kode for at opsætte det. I det tilfælde kan du i stedet bruge Aweber (minder meget om MailChimp). Her er det væsentlig nemmere. Jeg har ikke selv prøvet det, så kan ikke helt sige hvordan du gør (ved bare, at det er muligt og meget nemmere der).
Vil du gerne bruge MailChimp, men har forskellige e-bøger, kan du som jeg har gjort, bare tilføje et link til en side, hvor folk kan få adgang til alle dine e-bøger/webinar mv. i velkomst e-mailen. Dette kan nemmest vises ved, at du prøver at tilmelde dig mit nyhedsbrev og ser det i praksis (du kan altid afmelde dig efter du har tilmeldt dig). Du kan tilmelde dig her: http://eepurl.com/LHQKT.
Håber det svar på dit spørgsmål. Hvis ikke, så skriv endelig igen :-)
Super indlæg og helt sikkert noget jeg skal I gang med, hurtigst muligt. Jeg har selv tilmeldt mig rigtigt mange nyhedsbreve – nogle gange har jeg svært ved at huske, hvem jeg allerede får nyhedsbreve fra. Hvis man, ved fejl, tilmelder sig samme nyhedsbrev 2 gange, får man så 2 mails med same brev. Det syntes jeg jeg oplever med nogle breve. Og er der en måde at blokere pop-ups for sin side, hvis brugeren af den IP-adresse allerede er skrevet op til nyhedsbrevet? Jeg syntes selv at det er super irriterende at skulle komme af med de pop-ups på sider som man allerede er tilmeldt, hver gang man skal ind på siden.
Hej Lisa
Det glæder mig at høre, at du synes om indlægget.
(1) Det er jeg faktisk ikke helt sikker på. Umiddelbart vil jeg mene, at selvom du tilmelder dig det samme nyhedsbrev, så burde du kun få én e-mail fra nyhedsbrevet. Men er ikke helt sikker på det.
(2) Du kan gøre således, at hvis en person allerede har set pop-up’en én gang, så vil personen ikke se den igen. Dvs. nyhedsbrevet vil ikke blive vist til den IP-adresse igen. Om du kan gøre det med de personer som allerede er tilmeldt nyhedsbrevet, ved jeg desværre ikke.
Håber det var svar på dine spørgsmål, og ellers må du endelig sige til :-)
Hejsa
Fedt indlæg!
Måske det er værd at nævne at google deranker mobilsider med pop-ups eller slide boxes der tager for meget af skærmen.
Det er der mange der ikke har fået justeret endnu.
Hej Frederik
Det glæder mig, at du synes om indlægget.
Og tak for heads-up. Indlægget er hermed opdateret :-)
Tak for et fedt blogindlæg Jonathan. https://skrotpriser.com