Linkbuilding har en stor betydning når det kommer til positionering i Googles søgeresultater, og der findes et hav af metoder man kan anvende, lige fra linkkataloger, PR, gæsteblogging osv. (noget mere effektfuld end andet).
En af de metoder som der bliver snakket meget om for tiden, er links på forum og blog og deres SEO betydning. Google anbefaler endda, at det kan være en god idé.
“If your site is rather new and still unknown, a good way marketing technique is to get involved in the community around your topic. Interact and contribute on forums and blogs.“
Uddrag fra Quality links to your site.
Disse links er ikke kun godt for din hjemmesides SEO, men også for din Online Reputation (givet at du skriver nogen gode og brugbare opslag). Og selvom linksene er nofollow links, styrker det stadig din hjemmesides SEO, da det giver din hjemmeside en mere naturlig linkprofil.
Hvor finder du blogs/forum?
Men hvordan du finder du nogen relevante og gode forum og blog? Du kan selvfølgelig søge på Google efter nogen relevante søgeord, og håbe at der kommer nogle gode artikler/forumindlæg som du kan kommentere på.
Det kan dog godt virke lidt underligt og spamartigt, hvis du finder et forumindlæg fra 2009, hvor der er en ”der søger en billig internet udbyder” og du her 3 år senere så skriver, at vedkommen kan finde en billig udbyder på din prissammenlignings hjemmeside. Det er samtidig noget der heller ikke er godt for din online reputation, da det giver et indtryk af at du er en “spammer” og ikke én, der giver nogen egentlig værdi til det gældende forum/artikel. Der er dog nogle værktøjer du kan bruge til at finde relevante blogs og forum.
Google Blogsearch
Det kan derfor være en rigtig god idé, at bruge Googles eget værktøj – nemlig Google Blogsearch (denne service findes desværre ikke længere). Her kan du søge mellem diverse blog og forummer. Og det er endda muligt, at vælge resultater inde for en bestemt tidsinterval (fx den seneste uge). Det er altså en god metode til at finde dugfriske indlæg, som du aktivt kan deltage i.
Google Alert
En anden metode, er, at bruge Google Alert. Google Alert’s formål var egentlig, at du kunne indtaste nogen søgefraser fra dine artikler også modtog du en mail hvis Google indekserede samme søgefrase, hvilket vil sige at der var nogen der havde kopieret din tekst.
Men man kan faktisk bruge Google Alert som et super smart markedsførings værktøj. Lad os antage, at du har en hjemmeside der sammenligner priser på internet udbydere. Derefter kan du indtaste relevante søgeord for din hjemmeside i Google Alert, fx “søger internet udbyder”.
Hver gang Google så indeksere søgefrasen “søger internet udbyder”, modtager du en mail – hvor du så kan gå ind og deltage i forummet/kommentaren, og skrive, at du netop har en hjemmeside, hvor vedkommende kan se en oversigt over diverse internet udbyder.
Ulempen ved Google Alert er dog, at det kan tage lidt tid før Google indeksere frasen – og der har vedkommende måske allerede fået svaret på sit spørgsmål. Men ofte får du mailen i tide, til at du kan give en brugbart og godt svar/kommentar.
Godt råd
En sidste vigtig ting, er, at du ikke bare skriver “Wow. God artikel”, “Godt skrevet” o. lign. når du skal skrive en kommentar til et indlæg. Disse kommentarer er ikke brugbare for nogen, og de vil ofte blive set som spam kommentarer. Skriv i stedet for noget nyt brugbar information, eller stil et godt spørgsmål. Altså en kommentar som giver indlægget mere værdi.
Bruger du andre værktøjer til at finde relevante blog el. forum, er du meget velkommen til at skrive om dem i kommentar feltet.